Concours Hippique Buitenpost

Buitenpost kent van oudsher een jaarmarkt annex paardenmarkt, met meer dan 800 paarden op het hoogtepunt. Sinds 1954 vindt er in het dorp op de eerste woensdag in augustus tevens een groot hippisch festijn plaats. Het concours bestaat al meer dan 60 jaar. Het concours hippique van Buitenpost is een van de mooiste eendaagse openlucht paardensport evenementen van Nederland.

Het concours is inmiddels een heerlijke traditie, met uitmuntende paardensport en een aantrekkelijk programma.Het evenement trekt elk jaar weer duizenden bezoekers, uit de regio maar ook van vér daarbuiten. Zij kunnen volop genieten van de sfeer en de hoge sportieve prestaties van mens en dier. Het concours vindt plaats op het fraaie ‘Mejontsmaterrein’, in het centrum van het dorp.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website


< Ga terug naar vorige pagina

Concours Drogeham

De gemeente Achtkarspelen, in het Noordoosten van de provincie Fryslân kan zich gelukkig prijzen met twee geweldige paardensportevenementen binnen haar grenzen: die van Buitenpost en Drogeham. Twee concoursen die beide landelijk hoog staan aangeschreven en die elk jaarlijks vele duizenden bezoekers trekken.

> Lees verder over Concours Drogeham

Concours Siegerswoude

In 2022 werd door een jonge groep liefhebbers een nieuw concours gestart. Het moest een nationaal concours zijn met ruimte voor tuigpaarden, Hackneys en Friese tuigpaarden. Op het prachtige aangelegde terrein van Stal de Mersken (van de familie Age en Marieke Okkema) in Siegerswoude werd in juni 2022 de eerste editie gelanceerd. Een heel goed debuut wat daarna een vervolg kreeg en nu vast op de kalender van de aangespannen sport liefhebbers kan staan.

> Lees verder over Concours Siegerswoude