Concours Hippique Buitenpost

Buitenpost kent van oudsher een jaarmarkt annex paardenmarkt, met meer dan 800 paarden op het hoogtepunt. Sinds 1954 vindt er in het dorp op de eerste woensdag in augustus tevens een groot hippisch festijn plaats. Het concours bestaat al meer dan 60 jaar. Het concours hippique van Buitenpost is een van de mooiste eendaagse openlucht paardensport evenementen van Nederland.

Het concours is inmiddels een heerlijke traditie, met uitmuntende paardensport en een aantrekkelijk programma.Het evenement trekt elk jaar weer duizenden bezoekers, uit de regio maar ook van vér daarbuiten. Zij kunnen volop genieten van de sfeer en de hoge sportieve prestaties van mens en dier. Het concours vindt plaats op het fraaie ‘Mejontsmaterrein’, in het centrum van het dorp.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website


< Ga terug naar vorige pagina

Concours in Dokkum

Het grootste eendaagse paardensportevenement van het Noorden wordt sinds 1939 elke 4e zaterdag van juni in Dokkum georganiseerd. In 2019 wordt een jubileum gevierd: het 80ste concours sinds de oprichting. Ook dit jaar presenteert Concours Hippique Vereniging Dokkum en omstreken met enige trots een veelomvattend programma.

> Lees verder over Concours Dokkum

Concours in Garyp

Het driedaagse evenement wat jaarlijks op de Sumarreheide onder Garyp plaats vindt, is uniek in zijn soort. In geheel Fryslân maar ook buiten de provinciegrens is er geen buiten concours hippique waarbij de paardenfokkerij en de paardensport zo krachtig met elkaar zijn verweven. Uitstraling, niveau, klasse en samenwerking, dat zijn de sleutelwoorden.

 

> Lees verder over Concours Garyp