Concours Hippique Vereniging Dokkum en omstreken

“Het grootste eendaagse paardensportevenement van het Noorden.” Zó staat het hippisch feest bekend, dat sinds 1939 elke 4e zaterdag van juni in Dokkum wordt georganiseerd. In 2019 is het 80e concours sinds de oprichting.

Helaas zal in 2022 geen Concours Hippique plaatsvinden.

Voor de tuigpaarden Fries ras, KWPN en hackney’s zijn er diverse rubrieken, o.a. de nieuwelingen competitie, damesrubriek, ereklasse voor de toppaarden, tweespan-, tandem- en overige meerspanrubrieken.

Ook worden de dressuurliefhebbers niet vergeten, in samenwerking met LR de Dongerrûters en PC de Frisiaantjes zijn er startmogelijkheden voor pony’s en paarden in de klassen B. t/m Z-ZZ. Voor de jeugd uit de regio is er een leuke en gezellige ponykeuring voor de mooiste pony’s uit de omgeving. Hoogtepunten van het concours zijn de jaarlijkse strijd om de twee Gouden Zwepen en de Zilveren Waag. Kortum een mooi spektakel op een prachtige locatie. ‘Een stukje cultureel erfgoed dat behouden moet worden’.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website.


< Ga terug naar vorige pagina

Concours Drogeham

De gemeente Achtkarspelen, in het Noordoosten van de provincie Fryslân kan zich gelukkig prijzen met twee geweldige paardensportevenementen binnen haar grenzen: die van Buitenpost en Drogeham. Twee concoursen die beide landelijk hoog staan aangeschreven en die elk jaarlijks vele duizenden bezoekers trekken.

> Lees verder over Concours Drogeham

Concours in Garyp

Het driedaagse evenement wat jaarlijks op de Sumarreheide onder Garyp plaats vindt, is uniek in zijn soort. In geheel Fryslân maar ook buiten de provinciegrens is er geen buiten concours hippique waarbij de paardenfokkerij en de paardensport zo krachtig met elkaar zijn verweven. Uitstraling, niveau, klasse en samenwerking, dat zijn de sleutelwoorden.

 

> Lees verder over Concours Garyp