Concours Hippique Blauwhuis

Sinds 2023 is Concours Hippique Blauwhuis een feit. Een vooraanstaand paardenevenement waarbij de aangespannen sport centraal staat.

Voor de tuigpaarden Fries ras, KWPN en hackney’s zijn er diverse rubrieken te verrijden in Blauwhuis.

Onder de rook van de imposante kerktoren van Blauwhuis dartelt het sierlijk paard voor de showwagen. Concours Hippique Blauwhuis startte in 2023 nadat fokvereniging It Fryske Hynder besloot haar jaarlijkse fokdag te verhuizen van Blauwhuis naar Harich. De paardenliefhebbers in Blauwhuis mistte hun jaarlijkse evenement, welke gekoppeld is aan jaarlijkse festiviteiten in het dorp en zo ontstond CH Blauwhuis.

 


< Ga terug naar vorige pagina

Concours Drogeham

De gemeente Achtkarspelen, in het Noordoosten van de provincie Fryslân kan zich gelukkig prijzen met twee geweldige paardensportevenementen binnen haar grenzen: die van Buitenpost en Drogeham. Twee concoursen die beide landelijk hoog staan aangeschreven en die elk jaarlijks vele duizenden bezoekers trekken.

> Lees verder over Concours Drogeham

Concours Siegerswoude

In 2022 werd door een jonge groep liefhebbers een nieuw concours gestart. Het moest een nationaal concours zijn met ruimte voor tuigpaarden, Hackneys en Friese tuigpaarden. Op het prachtige aangelegde terrein van Stal de Mersken (van de familie Age en Marieke Okkema) in Siegerswoude werd in juni 2022 de eerste editie gelanceerd. Een heel goed debuut wat daarna een vervolg kreeg en nu vast op de kalender van de aangespannen sport liefhebbers kan staan.

> Lees verder over Concours Siegerswoude