Stichting Paardensport Drogeham

De gemeente Achtkarspelen, in het oosten van de provincie Fryslân kan zich gelukkig prijzen met twee geweldige paardensportevenementen binnen haar grenzen: die van Buitenpost en Drogeham. Twee concoursen die landelijk hoog staan aangeschreven en die elk duizenden bezoekers trekken.

Traditiegetrouw wordt het Concours Hippique van Drogeham gehouden aan de Hamsterpein nabij het brinkdorp. Dit terrein is speciaal aangelegd voor het Concours Hippique, waardoor de opzet ruim is, maar ook de gezellige en warme sfeer niet ontbreken. Ook op het bijterrein worden veel activiteiten georganiseerd.Het concours bestaat al meer dan 35 jaar en biedt een boeiend spektakel, met veel deelnemers, veel rubrieken en veel publiek. Een of meer Nederlandse kampioenschappen zullen zeker niet ontbreken. Het Concours Hippique van Drogeham is een evenement waar jong en oud aan zijn of haar trekken kan komen.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website


< Ga terug naar vorige pagina

Concours Siegerswoude

In 2022 werd door een jonge groep liefhebbers een nieuw concours gestart. Het moest een nationaal concours zijn met ruimte voor tuigpaarden, Hackneys en Friese tuigpaarden. Op het prachtige aangelegde terrein van Stal de Mersken (van de familie Age en Marieke Okkema) in Siegerswoude werd in juni 2022 de eerste editie gelanceerd. Een heel goed debuut wat daarna een vervolg kreeg en nu vast op de kalender van de aangespannen sport liefhebbers kan staan.

> Lees verder over Concours Siegerswoude

Concours in Garyp

Het driedaagse evenement wat jaarlijks op de Sumarreheide onder Garyp plaats vindt, is uniek in zijn soort. In geheel Fryslân maar ook buiten de provinciegrens is er geen buiten concours hippique waarbij de paardenfokkerij en de paardensport zo krachtig met elkaar zijn verweven. Uitstraling, niveau, klasse en samenwerking, dat zijn de sleutelwoorden.

 

> Lees verder over Concours Garyp