Stichting Hynstedagen Tytsjerksteradiel

Het tweedaagse evenement dat jaarlijks op de Sumarreheide onder Garyp plaats vindt, is uniek in zijn soort. In geheel Fryslân maar ook buiten de provinciegrens is er geen buiten concours hippique waarbij de paardenfokkerij en de paardensport zo krachtig met elkaar zijn verweven. Het beoordelen van Friese paarden en vertederende Shetlandpony’s; een dressuurwedstrijd voor Friese paarden van de klasse B tot en met ZZ; spannende tuigwedstrijden van KWPN paarden, Hackney’s en Friese paarden maakt de Hynstedagen Tytsjerksteradiel tot een uniek paardenfestijn.

Uitstraling, niveau, klasse en samenwerking, dat zijn de sleutelwoorden van de Stichting Hynstedagen Tytsjerksteradiel voor het driedaagse concours-hippique. Jaarlijks wordt intern en extern geëvalueerd om het evenement nog meer uitstraling en klasse te geven en om de Hynstedagen Tytsjerksteradiel te laten uitgroeien tot het meest aansprekende meerdaagse buiten concours hippique in Fryslân.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website.


< Ga terug naar vorige pagina

Concours Drogeham

De gemeente Achtkarspelen, in het Noordoosten van de provincie Fryslân kan zich gelukkig prijzen met twee geweldige paardensportevenementen binnen haar grenzen: die van Buitenpost en Drogeham. Twee concoursen die beide landelijk hoog staan aangeschreven en die elk jaarlijks vele duizenden bezoekers trekken.

> Lees verder over Concours Drogeham

Concours Siegerswoude

In 2022 werd door een jonge groep liefhebbers een nieuw concours gestart. Het moest een nationaal concours zijn met ruimte voor tuigpaarden, Hackneys en Friese tuigpaarden. Op het prachtige aangelegde terrein van Stal de Mersken (van de familie Age en Marieke Okkema) in Siegerswoude werd in juni 2022 de eerste editie gelanceerd. Een heel goed debuut wat daarna een vervolg kreeg en nu vast op de kalender van de aangespannen sport liefhebbers kan staan.

> Lees verder over Concours Siegerswoude