Stichting Hynstedagen Tytsjerksteradiel

Het tweedaagse evenement dat jaarlijks op de Sumarreheide onder Garyp plaats vindt, is uniek in zijn soort. In geheel Fryslân maar ook buiten de provinciegrens is er geen buiten concours hippique waarbij de paardenfokkerij en de paardensport zo krachtig met elkaar zijn verweven. Het beoordelen van Friese paarden en vertederende Shetlandpony’s; een dressuurwedstrijd voor Friese paarden van de klasse B tot en met ZZ; spannende tuigwedstrijden van KWPN paarden, Hackney’s en Friese paarden maakt de Hynstedagen Tytsjerksteradiel tot een uniek paardenfestijn.

Uitstraling, niveau, klasse en samenwerking, dat zijn de sleutelwoorden van de Stichting Hynstedagen Tytsjerksteradiel voor het driedaagse concours-hippique. Jaarlijks wordt intern en extern geëvalueerd om het evenement nog meer uitstraling en klasse te geven en om de Hynstedagen Tytsjerksteradiel te laten uitgroeien tot het meest aansprekende meerdaagse buiten concours hippique in Fryslân.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website.


< Ga terug naar vorige pagina

Concours in Dokkum

Het grootste eendaagse paardensportevenement van het Noorden wordt sinds 1939 elke 4e zaterdag van juni in Dokkum georganiseerd. In 2019 wordt een jubileum gevierd: het 80ste concours sinds de oprichting. Ook dit jaar presenteert Concours Hippique Vereniging Dokkum en omstreken met enige trots een veelomvattend programma.

> Lees verder over Concours Dokkum

Concours in Rijs

In de jaren dertig waren er overal op het platteland veel werkpaarden. Vooral bij boerenzonen was de animo groot om gezamenlijk met paarden bezig te zijn. Het een en ander resulteerde in de tweede helft van 1945 in een echt Nationaal Concours Hippique die de proloog vormde tot een glorieuze en blijvende paardendag in de Zuidwesthoek van Friesland.

> Lees verder over Concours Rijs