Concours Hippique Rijs

In de jaren dertig van de vorige eeuw waren er overal op het platteland veel werkpaarden. Vooral bij boerenzonen was de animo groot om gezamenlijk met paarden bezig te zijn. Het een en ander resulteerde in de tweede helft van 1945 in een echt Nationaal Concours Hippique die de proloog vormde tot een glorieuze en blijvende paardendag in de Zuidwesthoek van Friesland.

Het jaar daarop werd de “Paardensportvereniging de Zuidwesthoek” opgericht, wat later de naam “Concours Hippique Rijs” heeft gekregen. Op het prachtige terrein van Manege Gaasterland wordt een gevarieerd programma aangeboden; aantrekkelijk voor een breed en groot publiek. Zo worden er onder meer diverse Nationale en Friese kampioenschappen verreden, afgewisseld met verschillende spectaculaire shows. Het “Concours Hippique Rijs” heeft zich in de voorbije decennia kunnen ontwikkelen tot een toonaangevend jaarlijks paardenevenement met een brede bekendheid en grote toeschouwersaantallen.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website.


< Ga terug naar vorige pagina

Concours Drogeham

De gemeente Achtkarspelen, in het Noordoosten van de provincie Fryslân kan zich gelukkig prijzen met twee geweldige paardensportevenementen binnen haar grenzen: die van Buitenpost en Drogeham. Twee concoursen die beide landelijk hoog staan aangeschreven en die elk jaarlijks vele duizenden bezoekers trekken.

> Lees verder over Concours Drogeham

Concours Siegerswoude

In 2022 werd door een jonge groep liefhebbers een nieuw concours gestart. Het moest een nationaal concours zijn met ruimte voor tuigpaarden, Hackneys en Friese tuigpaarden. Op het prachtige aangelegde terrein van Stal de Mersken (van de familie Age en Marieke Okkema) in Siegerswoude werd in juni 2022 de eerste editie gelanceerd. Een heel goed debuut wat daarna een vervolg kreeg en nu vast op de kalender van de aangespannen sport liefhebbers kan staan.

> Lees verder over Concours Siegerswoude