Concours Hippique Rijs

In de jaren dertig van de vorige eeuw waren er overal op het platteland veel werkpaarden. Vooral bij boerenzonen was de animo groot om gezamenlijk met paarden bezig te zijn. Het een en ander resulteerde in de tweede helft van 1945 in een echt Nationaal Concours Hippique die de proloog vormde tot een glorieuze en blijvende paardendag in de Zuidwesthoek van Friesland.

Het jaar daarop werd de “Paardensportvereniging de Zuidwesthoek” opgericht, tegenwoordig beter bekend als “Concours Hippique Rijs”. Op het prachtige terrein van Manege Gaasterland wordt een gevarieerd programma aangeboden; aantrekkelijk voor een breed en groot publiek. Zo worden er onder meer diverse Nationale en Friese kampioenschappen verreden, afgewisseld met verschillende spectaculaire shows. Het “Concours Hippique Rijs” heeft zich in de voorbije decennia kunnen ontwikkelen tot een toonaangevend jaarlijks paardenevenement met een brede bekendheid en grote toeschouwersaantallen.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website.


< Ga terug naar vorige pagina

Concours Drogeham

De gemeente Achtkarspelen, in het Noordoosten van de provincie Fryslân kan zich gelukkig prijzen met twee geweldige paardensportevenementen binnen haar grenzen: die van Buitenpost en Drogeham. Twee concoursen die beide landelijk hoog staan aangeschreven en die elk jaarlijks vele duizenden bezoekers trekken.

> Lees verder over Concours Drogeham

Concours in Dokkum

HELAAS GEEN CONCOURS IN 2022

Het grootste eendaagse paardensportevenement van het Noorden wordt sinds 1939 elke 4e zaterdag van juni in Dokkum georganiseerd. In 2019 wordt een jubileum gevierd: het 80ste concours sinds de oprichting. Ook dit jaar presenteert Concours Hippique Vereniging Dokkum en omstreken met enige trots een veelomvattend programma.

> Lees verder over Concours Dokkum