Concours Siegerswoude

Op 25 juni 2022 werd de allereerste editie van Concours Hippique Siegerswoude verreden. Een geheel nieuwe enthousiaste groep liefhebbers had een aantal maanden daarvoor de schouders gezet onder het idee voor een nieuw concours. De prachtig nieuw aangelegde buitenbak bij Stal de Mersken uit Siegerswoude vormde een uitstekende uitvalsbasis voor dit nieuwe paardensportevenement. De familie Okkema uit Siegerswoude stelt voor dit concours haar terrein beschikbaar (maar heeft geen bemoeienis met de organisatie overigens). De samenstelling van het allereerste bestuur wijzigde wel na de eerste editie, maar in 2023 werd een mooi vervolg gegeven aan het concours. De Friese tuigpaarden voor de sjees, de Hackneys en de KWPN-tuigpaarden vormden onderdeel van de programmering.

Concours Siegerswoude verving in 2023 het afgelaste Concours Hippique in Dokkum binnen de Gezamenlijke Concoursen Friesland. Sinds 2024 is duidelijk geworden dat CH Dokkum geen verder vervolg zal krijgen en is besloten dat CH Siegerswoude definitief kan toetreden tot de GCF.


< Ga terug naar vorige pagina

Concours Drogeham

De gemeente Achtkarspelen, in het Noordoosten van de provincie Fryslân kan zich gelukkig prijzen met twee geweldige paardensportevenementen binnen haar grenzen: die van Buitenpost en Drogeham. Twee concoursen die beide landelijk hoog staan aangeschreven en die elk jaarlijks vele duizenden bezoekers trekken.

> Lees verder over Concours Drogeham

Concours in Garyp

Het driedaagse evenement wat jaarlijks op de Sumarreheide onder Garyp plaats vindt, is uniek in zijn soort. In geheel Fryslân maar ook buiten de provinciegrens is er geen buiten concours hippique waarbij de paardenfokkerij en de paardensport zo krachtig met elkaar zijn verweven. Uitstraling, niveau, klasse en samenwerking, dat zijn de sleutelwoorden.

 

> Lees verder over Concours Garyp