GCF sterk met goede partners en sponsors

De Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân is een samenwerkingsverband van zes toonaangevende paardenconcoursen in de Provincie Fryslân: Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum.

De leden van de GCF willen het Friese paard in al haar uitingen bevorderen door het organiseren van aantrekkelijke ‘buiten’ paardenconcoursen op nationaal niveau. Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

GCF sterk met goede partners en sponsors

De Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân is een samenwerkingsverband van zes toonaangevende paardenconcoursen in de Provincie Fryslân: Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum.

De leden van de GCF willen het Friese paard in al haar uitingen bevorderen door het organiseren van aantrekkelijke ‘buiten’ paardenconcoursen op nationaal niveau. Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

Provinsje Fryslân-priis

In de limietklasse nationaal, dus Friese tuigpaarden gespannen voor de authetieke sjees wordt sinds 2008 de ‘Provincie Fryslân Prijs’ verreden. Bekijk op deze pagina het verloop van seizoen 2018.

 2018 Eindstand Provincie Fryslân Prijs>>

 


Dokkum 23 juni 2018

Xander pakt de eerste competitiepunten
Tijdens de eerste selectiewedstrijd van de Provinsje Fryslân Priis 2018 zagen we enkele bekende paarden terug. Een aantal waren ook in 2017 al deelnemer en zullen dit jaar opnieuw een poging wagen deze prachtige ereprijs in de wacht te slepen. Eentje daarvan is Xander (v. Haitse 425) van Jelle van der Kooi uit Sint Nicolaasga. Xander liep een goede wedstrijd waarin opval dat hij een voornaam front voerde, sterk in de achterhand bleek en ook goed zijn voorbeen kon wegzetten. Ietsje minder sterk in de achterhand bleek de als tweede geplaatste Jasper fan ‘e Stjelpdyk (v. Norbert 444) met Feike Holtrop aan de leidsels.

Xander (v. Haitse) met eigenaar Jelle van der Kooi in zijn strijd richting de uiteindelijke eerste plaats in Dokkum. (Foto: Johanna Faber)

Bekijk hier de uitslag van de Provincie Fryslan Prijs rubriek in Dokkum>>


Garijp 21 juli 2018

GPD Teade pakt volgende tien punten
In de tweede wedstrijd om de Provincie Fryslân Prijs was het Augustinus Hoekstra uit Sibrandaburen die zegevierde. Hij reed zijn eigen GPD Teade (v. Tsjitse). Het Friese tuigpaard liet zich heel sterk zien waarbij vooral zijn front en houding opvallen. Ook in zijn voorbeengebruik in Teade sterk. Hij toont zich in totaliteit heel mooi. Jolanda Schreuder blijkt met Mario fan Bokkum (v. Jasper) een stabiel toppaard in deze competitie. In Dokkum was hij al opvallend en nu in Garijp zat hij weer in de top drie.

GPD Teade (v. Tsjitse) met Augustinus Hoekstra wint de Provincie Fryslan rubriek in Garijp (Foto: Johanna Faber)

Bekijk hier de volledige uitslag van de limietklasse in Garijp>>


Buitenpost 01 augustus 2018

Mario fan Bokkum neemt stokje over
In de derde wedstrijd om de Provincie Fryslân Prijs zagen we iets wat we al een beetje hadden zien aankomen…namelijk dat Mario fan Bokkum (v. Jasper) met Jolanda Schreuder meer van zich liet spreken. De hengst presenteerde zich sterk op de goed verzorgde en vooral mooi met bloemen aangeklede baan in Buitenpost. Het concours jubileerde dit jaar en had aangepaste tijden. Mario van Bokkum had in Melle van de Lits (v. Wimert) met Albert Minkema weer een nieuwe sterke tegenstander. Melle is ruim in zijn beweging en begint ook steeds beter in vorm te komen wat men terugziet in meer lichaamsgebruik van het paard.

Mario fan Bokkum (v. Jasper) met Jolanda Schreuder, winnaar in Buitenpost (Foto: Johanna Faber)

Bekijk hier de volledige uitslag van de limietklasse in Buitenpost>>


Rijs 04 augustus 2018

Mario fan Bokkum verstevigd positie
Kort na het succes in Buitenpost wist Mario fan Bokkum ook op CH Rijs van zich te laten spreken. Steeds fraaier in totaliteit showt hij zich aan het publiek. Deze keer was GPD Teade met Augustinus Hoekstra ook weer sterk van de partij en pakte een tweede plaats. Ook Melle van de Lits heeft enige concurrent achter zich kunnen houden en ook hier speelde het lichaamsgebruik, de houding en het voorbeengebruik een bepalende factor.

Mario fan Bokkum, ook op CH Rijs de beste in de Provincie Fryslan Prijs (Foto: Johanna Faber)

Bekijk hier de volledige uitslag van de limietklasse op CH Rijs>>


Drogeham 01 september 2018

Xander laat weer van zich spreken
Tijdens CH Drogeham konden de laatste punten worden vergaard alvorens men aan de finale in Workum kan beginnen. Met veertien deelnemers was de limietklasse in Drogeham weer heel ruim bezet. Ook kwalitatief had deze rubriek een hele sterke kopgroep. Deze keer was het Xander (v. Haitse 425) met eigenaar Jelle van der Kooi die zich het beste liet zien. De hengst toonde veel front, was ruim in zijn bewegingen en liep lekker los door het lijf. Mario fan Bokkum (v. Jasper 366) met Jolanda Schreuder gaf bijzonder sterk partij en hield haar voorlopige eerste plek in de tussenstand vast, daar de jury haar in Drogeham op de tweede plaats zette nog voor de sterk opkomende Melle van de Lits (v. Wimer) met Albert Minkema.


Xander (v. Haitse 425) met Jelle van der Kooi, winnaar van de limietklasse in Drogeham. Foto: Johanna Faber

Bekijk hier de volledige uitslag van de limietklasse in Drogeham>>


Workum 26 september 2018

Xander wint finalewedstrijd, Mario fan Bokkum overall de beste!
Tactmatig heel best en mooi lenig met veel balans, zo ging Xander (v. Haitse) met Jelle van der Kooi over de straat It Sûd in Workum. Hij pakte daarmee een eerste plaats in de finalewedstrijd. Het bleek niet voldoende voor de eindzege in het totale klassement want daarvoor had Mario fan Bokkum (v. Jasper) met Jolanda Schreuder een te grote voorsprong opgebouwd! Mario fan Bokkum moest in de finalewedstrijd ook stalgenootje Sven B. (v. Wimer) en GPD Teade (v. Tsjitse) nog voor zich dulden maar liep desondanks toch een goede wedstrijd in Workum.

Mario fan Bokkum (v. Jasper) pakt de winnende positie in de Provincie Fryslân Prijs 2018.
(Foto: Johanna Faber)

 

Bekijk hier de volledige uitslag van de finalewedstrijd in Workum>>