Concours Hippique Vereniging Dokkum en omstreken

“Het grootste eendaagse paardensportevenement van het Noorden.” Zó staat het hippisch feest bekend, dat sinds 1939 elke 4e zaterdag van juni in Dokkum wordt georganiseerd. Volgend jaar wordt er een jubileum gevierd: het 80e concours sinds de oprichting. Maar ook dit jaar presenteert Concours Hippique Vereniging Dokkum en omstreken met enige trots een veelomvattend programma.

Voor de tuigpaarden Fries ras, KWPN en hackney’s zijn er diverse rubrieken, o.a. de nieuwelingen competitie, damesrubriek, ereklasse voor de toppaarden, tweespan-, tandem- en overige meerspanrubrieken.

Ook worden de dressuurliefhebbers niet vergeten, in samenwerking met LR de Dongerrûters en PC de Frisiaantjes zijn er startmogelijkheden voor pony’s en paarden in de klassen B. t/m Z-ZZ. Voor de jeugd uit de regio is er een leuke en gezellige ponykeuring voor de mooiste pony’s uit de omgeving. Hoogtepunten van het concours zijn de jaarlijkse strijd om de twee Gouden Zwepen en de Zilveren Waag. Kortum een mooi spektakel op een prachtige locatie. ‘Een stukje cultureel erfgoed dat behouden moet worden’.

Meer bijzonderheden daarover op de eigen website.


< Ga terug naar vorige pagina

Concours in Garyp

Het driedaagse evenement wat jaarlijks op de Sumarreheide onder Garyp plaats vindt, is uniek in zijn soort. In geheel Fryslân maar ook buiten de provinciegrens is er geen buiten concours hippique waarbij de paardenfokkerij en de paardensport zo krachtig met elkaar zijn verweven. Uitstraling, niveau, klasse en samenwerking, dat zijn de sleutelwoorden.

 

> Lees verder over Concours Garyp

Concours in Rijs

In de jaren dertig waren er overal op het platteland veel werkpaarden. Vooral bij boerenzonen was de animo groot om gezamenlijk met paarden bezig te zijn. Het een en ander resulteerde in de tweede helft van 1945 in een echt Nationaal Concours Hippique die de proloog vormde tot een glorieuze en blijvende paardendag in de Zuidwesthoek van Friesland.

> Lees verder over Concours Rijs