GCF sterk met goede partners en sponsors

De Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân is een samenwerkingsverband van zes toonaangevende paardenconcoursen in de Provincie Fryslân: Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum.

De leden van de GCF willen het Friese paard in al haar uitingen bevorderen door het organiseren van aantrekkelijke ‘buiten’ paardenconcoursen op nationaal niveau. Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

GCF sterk met goede partners en sponsors

De Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân is een samenwerkingsverband van zes toonaangevende paardenconcoursen in de Provincie Fryslân: Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum.

De leden van de GCF willen het Friese paard in al haar uitingen bevorderen door het organiseren van aantrekkelijke ‘buiten’ paardenconcoursen op nationaal niveau. Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

KFPS Prijs

Deze competitie wordt ingevuld met de nieuwelingencompetitie en is bedoeld voor jonge Friese paarden tot en met zes jaar. Zij worden uitgebracht voor de sjees op diverse concoursen in Nederland. Het doel van de competitie is het opsporen van talentvolle tuigpaarden. De competitie wordt op de concoursen in de provincie Fryslân ondersteund door Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ (KFPS).

NC Jolanda Schreuder met Douwe van R. (Maurits) DSC_9037 Drogeham

Douwe van R. gereden door Jolanda Schreuder winnaar van de KFPS Prijs 2015, foto Johanna Faber ©.                                                           

De gehele eindstand treft u onder aan deze pagina aan.

De KFPS Prijs wordt ook in competitieverband mede op de zes GCF concoursen verreden onder de vlag van de KFPS. De rubriek is gekoppeld aan de KPFS nieuwelingencompetitie. De competitierubrieken werden dit jaar op negen verschillende concoursen verreden, met de finale tijdens het Concours Hippique van Drogeham:

  • Lunteren – 2 mei 2015
  • Bennekom – 14 mei 2015
  • Roden – 16 mei 2015
  • Dokkum – 27 juni 2015
  • Garyp – 18 juli 2015
  • Norg – 28 juli 2015
  • Rijs – 1 augustus 2015
  • Buitenpost – 5 augustus 2015
  • Drogeham – 5 september 2015 – finale

Een paard moet minimaal zes wedstrijden hebben gereden om te mogen deelnemen aan de finale. De einduitslag omvat de beste zes resultaten, inclusief de klassering in de finale. Deelname aan de finale levert voor alle deelnemers een extra geldprijs op ter stimulering van het uitrijden van de competitie.

Tussenstand KFPS-Nieuwelingencompetitie 2015

Deelname en uitslagen KFPS Prijs Dokkum 27 juni 2015

Douwe van R. behoudt bovenste positie in KFPS-nieuwelingencompetitie

NC Jolanda Schreuder met Douwe van R. (CH Garijp)_20150718_DSC_6692 50

Jolanda Schreuder met Douwe van R. (v. Maurits), foto Johanna Faber ©

Garijp – De jonge paarden van Sybren Minkema en Jolanda Schreuder uit Frieschepalen pakken opnieuw de kopposities in de KFPS-nieuwelingencompetitie. De jury koos een vijftal paarden uit voor een overkamping, waarbij er vrijwel geen discussie was over de te plaatsen nummer één. Douwe van R. (v. Maurits) gereden door Jolanda Schreuder bleef mooi constant, liet een fraai voorbeengebruik zien, kon achter goed aantreden en was als compleet geheel simpelweg de mooiste. De verschillen tussen de uiteindelijke tweede en derde geplaatsten waren minder groot. Imbert fan Wylgster Pragt (v. Norbert) kwam in handen van Sybren Minkema uiteindelijk op de tweede plaats, omdat diens voorbeengebruik net iets ruimer was en zijn achterbeen net iets actiever aantrad dan Egberdina’s Henk (v. Reinder) van Jeen Mulder uit Waskemeer, gereden door Susan Bouwman. Age Okkema eindigde als vierde met de eveneens bij vlagen sterk aantredende Izak fan d’Ald Loop (v. Pier). Pieter Okkema mocht Karsten van de Noeste Hoeve (v. Stendert) als vijfde opstellen.

Deelname en uitslagen KFPS Prijs Garyp 18 juli 2015

Voor GCF NC Jolanda Schreuder met Douwe van R (Rijs)_20150801_DSC_5130

Ook in Rijs was Jolanda Schreuder onverslaanbaar met Douwe van R. (v. Maurits), foto Johanna Faber  ©

Deelname en uitslagen KFPS Prijs Rijs 1 augustus 2015

Deelname en uitslagen KFPS Prijs Buitenpost 5 augustus 2015

In Rijs showde Jolanda Schreuder haar nieuwe tenue die zijn het jaar daarvoor, ook in Rijs, won. Een unieke prijs, een persoonlijk aangemeten en naar eigen wensen ontworpen outfit door een modevakschool, waar Jolanda Schreuder vanaf 1 augustus in de bewonderen is in de sjees.

Douwe van R. in handen van Jolanda Schreuder wederom aan kop in Buitenpost

Het lukte Jolanda Schreuder uit Frieschepalen opnieuw om in de KFPS-Nieuwelingencompetitie met Douwe van R. te winnen. De hengst pakt vanaf het begin van de wedstrijd het juiste ritme en gaat met heel veel tact en regelmaat door de baan. De hengst heeft veel uitstraling en houding en blijft mooi ruim gaan. Goede tweede werd in Buitenpost de hengst Egberdina’s Henk (Reinder) van Jeen Mulder uit Waskemeer. Henk werd gereden door Susan Bouwman en kent een mooie opgaande lijn gedurende het seizoen. Henk wordt vaster in zijn balans en ritme en zijn houding wordt iets verhevener. Sybren Minkema begon het seizoen sterk met Imbert fan Wylgster Pragt (v. Norbert) en blijft nu mooi stabiel. De combinatie pakte een derde plaats nog voor de eveneens indrukwekkende en talentvolle Izak fan d’Ald Loop (v. Pier) met Age Okkema in de sjees.

NC Jolanda Schreuder met Douwe van R (Buitenpost)_20150805_DSC_7164

Douwe van R. in handen van Jolanda Schreuder, foto Johanna Faber ©

Tijdens het uitgestelde CH Drogeham op 13 september 2015 werd gelukkig toch nog de finale van de KFPS-nieuwelingencompetitie verreden. Verrassend ging de dagzege van deze wedstrijd naar Age Okkema met de fraai lopende Izak fan d’Ald Loop (v. Pier) van de familie van Buuren uit Gouda. Competitieaanvoerder Jolanda Schreuder met Douwe van R. (v. Maurits) kwam op de tweede plaats en bevestigde daarmee de goede prestaties van het hele seizoen. Ze werden de uiteindelijke winnaar nadat ze toch al reeds voldoende punten voorsprong hadden opgebouwd. Partner Sybren Minkema eindigde met Imbert fan Wylgster Pragt (v. Norbert) op de tweede plaats in de competitie, maar in de dagwedstrijd moest deze combinatie nog wel de talentvolle Egberdina’s Henk (v. Reinder) met Susan Bouwman voorlaten. Susan Bouwman en Henk eindigden in het eindklassement op een verdienstelijke derde plaats.

Voor Ingrid NC Age Okkema met Izak fan d'Ald Loop (Pier) (CH Drogeham)_20150913_DSC_8711

Age Okkema met de fraai lopende Izak fan d’Ald Loop (v. Pier) won in Drogeham de Nieuwelingen rubriek voor de sjees in Drogeham, foto Johanna Faber ©

KPFS Nieuwelingen Competitie Sjees eindstand 2015

logo_kfps_royalfriesian