GCF sterk met goede partners en sponsors

De Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân is een samenwerkingsverband van zes toonaangevende paardenconcoursen in de Provincie Fryslân: Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum.

De leden van de GCF willen het Friese paard in al haar uitingen bevorderen door het organiseren van aantrekkelijke ‘buiten’ paardenconcoursen op nationaal niveau. Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

GCF sterk met goede partners en sponsors

De Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân is een samenwerkingsverband van zes toonaangevende paardenconcoursen in de Provincie Fryslân: Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum.

De leden van de GCF willen het Friese paard in al haar uitingen bevorderen door het organiseren van aantrekkelijke ‘buiten’ paardenconcoursen op nationaal niveau. Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

KFPS Prijs

Deze competitie wordt ingevuld met de nieuwelingencompetitie en is bedoeld voor jonge Friese paarden tot en met zes jaar. Zij worden uitgebracht voor de sjees op diverse concoursen in Nederland. Het doel van de competitie is het opsporen van talentvolle Friese tuigpaarden. De competitie wordt op de concoursen in de provincie Fryslân ondersteund door
Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ (KFPS).

De competitierubrieken werden dit jaar op negen verschillende concoursen verreden, met de finale tijdens het Concours Hippique van Drogeham:

  • Lunteren – 06 mei 2017
  • Bennekom – 25 mei 2017
  • De Wijk – 05 juni 2017
  • Dokkum – 24 juni 2017
  • Garyp – 22 juli 2017
  • Norg – 25 juli 2017
  • Buitenpost – 02 augustus 2017
  • Rijs – 05 augustus 2017
  • Groningen – 28 augustus 2017
  • Drogeham – 02 september 2017 – finale

Een paard moet minimaal zes wedstrijden hebben gereden om te mogen deelnemen aan de finale. De einduitslag omvat de beste zes resultaten, inclusief de klassering in de finale. Deelname aan de finale levert voor alle deelnemers een extra geldprijs op ter stimulering van het uitrijden van de competitie.

 

Bekijk hier de eindstand van de KFPS Nieuwelingencompetitie 2017>>

 


Dokkum 24 juni 2017

Joppe neemt leidende rol
De zesjarige Joppe (v. Maurus) van Nienke Schrale uit Oudehaske is een talentvol paard wat in de winterperiode van 2016/2017 in handen van Henk Hammers al opzien baarde tijdens de eerste editie van de  KFPS sportcompetitie indoor tuigen. Joppe is bijzonder sterk, verheven en prachtig ruimgaand. Hij laat zich zien met een heel mooi front. Joppe doet het heel goed zo aan het begin van dit nieuwe wedstrijdseizoen. De KFPS-nieuwelingencompetitie kent dit jaar echter nog een paar hele sterke troeven, waaronder de kersverse KFPS-stamboekhengst Mees 497 (v. Tymon) van Stal Jede en Germ Aise Bouma uit Oldeboorn. Mees 497 wordt zeer verdienstelijk uitgebracht door Sybren Minkema en ook Mees 497 is zeer indrukwekkend in voornamelijk zijn houding en zijn voorbeengebruik. Uit Ede komt verder de imponerende Milan (v. Norbert) van Stan Derksen en de Gebroeders van Manen uit Ede. De hengst Milan wordt door Robbie van Dijk gereden. Milan valt enorm op, is een prachtig paard maar ietsje minder ervaren dan de andere twee.
In Dokkum was de winst voor Joppe. Hoewel rijder Henk Hammers er ietsje meer voor moest doen om de hengst extra te laten showen.

Joppe (v. Maurus) met Henk Hammers is bijzonder fraai in totaalbeeld en heel sterk in zowel voorbeengebruik als achterbeengebruik. Foto: Johanna Faber

Bekijk hier de uitslag van deze rubriek van Dokkum 2017>>


Garijp 22 juli 2017

Joppe opnieuw de beste
De door Henk Hammers gereden Joppe (v. Maurus) was ook tijdens de hynstedagen Tytsjerksteradeel een klasse apart en werd hij geroemd om zijn mooie ‘bergop’ lopen. De hengst kan zich heel mooi omhoog brengen en gaat dan in de achterhand zakken. Precies zoals men het graag wil zien bij een tuigpaard. Directe concurrenten Milan (v. Norbert) met Robbie van Dijk en Mees 497 (v. Tymon) met Sybren Minkema waren beiden ook sterk, maar niet zo krachtig en verheven als Joppe.

Joppe wist in handen van Henk Hammers ook in Garijp de hoogste klassering neer te zetten. Foto: Johanna Faber.

Bekijk hier de uitslag van deze rubriek van Garijp 2017>>

 


Buitenpost 2 augustus 2017

Joppe nog steeds niet te kloppen
Het lukte Henk Hammers ook in Buitenpost om met Joppe (v. Maurus 441) de KFPS-nieuwelingencompetitie te winnen. De hengst van Nienke Schrale uit Oudehaske liet zich opnieuw bijzonder fraai zien en liep over de benen heel sterk. Zijn fiere houding maakt het totaal plaatje compleet. Opvallend was de sterke opmars van Mario fan Bokkum (v. Jasper) met Jolanda Schreuder. Mario die in het begin van het seizoen nog wat timide overkwam, heeft zich inmiddels flink opgewaardeerd en wordt steeds meer een stoere vent die zich met veel lichaamsbeweging en een sterk wegzettend voorbeen presenteert. Hij werd nu tweede nog voor Het Swarte Paert Sierd P.J. (v. Dries 421) die door Udo de Haan werd gereden.

 Joppe (v. Maurus 441) was ook in Buitenpost onverslaanbaar. Foto: Johanna Faber

Bekijk hier de uitslag van de KFPS-Nieuwelingencompetitie van Buitenpost 2017>>


Rijs 5 augustus 2017

Milan nu aan kop
De hengst Joppe was op CH Rijs de grote afwezige in de KFPS-nieuwelingencompetitie. Eigenaar en rijder hebben reeds het maximale aantal meetellende overwinningen behaald en proberen de doelen van de hengst nog iets te verruimen door ook een poging te doen zich te kwalificeren voor het ereklassekampioenschap op 28 augustus in Groningen. Hiervoor is driemaal winst in de limietklasse nodig en derhalve werd de hengst op het fraaie CH Rijs alleen in de Provincie Fryslân Prijs ingezet en niet in de KFPS-nieuwelingencompetitie.
Deze keer was het Milan (v. Norbert) van Stan Derksen en de Gebroeders van Manen uit Ede die zich in handen van Robbie van Dijk nu mocht laten huldigen als winnaar van de rubriek. Milan liet zich sterk zien met een ruim wegzettend voorbeen. In front duikt de hengst nog ietsje teveel, maar de hengst imponeerde bijzonder goed.


Milan (v. Norbert) met Robbie van Dijk, winnaar van de KFPS-nieuwelingencompetitie. Foto: Johanna Faber

Bekijk hier de uitslag van de KFPS-nieuwelingencompetitie op CH Rijs 2017>>

 


Drogeham 2 september 2017

Geen verrassingen in finale: JOPPE is de winnaar!
In de lijn der verwachtingen liet Joppe (v. Maurus) met Henk Hammers zich ook in de finale op CH Drogeham heel goed zien. De hengst had al een zestal competitiewedstrijden gewonnen en had als taak in de finale alleen maar netjes rond te komen en een nette klassering neer te zetten. Het is doorgaans doch wel een must om als klassementsaanvoerder ook de afsluitende finale nog even te vlammen en dat deed Joppe. De hengst was opnieuw zonder twijfel de betere en sterkere uit het jonge gezelschap. Hij liet zich wederom ruim en verheven zien en won de finale en daarna vanzelfsprekend ook de gehele competitie. Mees 497 (v. Tymon) werd in Drogeham tweede maar moest in de einduitslag Milan (v. Norbert) nog wel voor zich laten.


Joppe (v. Maurus) gereden door Henk Hammers sloot ook de finalewedstrijd in Drogeham winnend af. Foto: Johanna Faber

Bekijk hier de uitslag van de KFPS-Nieuwelingencompetitie in Drogeham>>