Provincie Fryslân-prijs

De overall winnaar van de Provincie Fryslân-prijs 2015 is Susan Bouwman geworden met Egberdina’s Arwyn (v. Doaitsen). Hier op de foto tijdens de finale bij CH Workum, foto Johanna Faber ©. Onderaan deze pagina treft u de einduitslag aan van de gehele competitie.

Uitslagen en tussenstand van de competitie in 2015

PFP Deelname en uitslagen Dokkum 27 juni 2015

Egberdina’s Arwyn verstevigt positie in Provinsje Fryslân Priis in Garijp.

In de tweede competitiewedstrijd om de Provinsje Fryslân Priis (PFP) was de belangstelling van deelnemers nog steeds groot. Opnieuw waren er meer dan vijftien deelnemers, waardoor net als in Dokkum de groep gesplitst moest worden. Ditmaal koos de jury negen goed presterende paarden uit voor de finale. Uiteindelijk bleef er een kopgroepje van vier stuks over waarbij Ytsjen (v. Ulke) van Jelle Bouma uit Nijland, gereden door Hendrik Eppinga, steeds maar weer opviel door haar fraaie houding en haar sierlijke bewegingen. Haar gretigheid deed haar uiteindelijk de das om. Uiteindelijk moest ze haar meerdere erkennen in Egberdina’s Arwyn (v. Doaitsen) van Theo Bruggeling en de Egberdina Hoeve, gereden door Susan Bouwman. Arwyn voert net als Ytsjen een prachtig mooi verheven front, maar bleef in de eindfase van de wedstrijd net even iets fijner lopen en pakte daardoor de tweede zege op rij. Filou S.B. (v. Tjalf) met Sybren Minkema werd derde en Haiko (v. Maurus) van Stoeterij Bommelsteyn te Joure, gereden door Henk Hammers, pakte de vierde plaats.

LK Susan Bouwman met Egberdinas Arwyn (CH Garijp)_website 1

Suzan Bouwman met Arwyn, foto Johanna Faber ©

PFP Deelname en uitslagen Garyp 18 juli 2015

PFP Deelname en uitslagen Rijs 1 augustus 2015

Voor GCF LK Susan Bouwman met Egberdina's Arwyn (Rijs)_20150801_DSC_5566

Ook in Rijs toonde de combinatie Suzan Bouman met Arwyn zich superieur, foto Johanna Faber ©

PFP Deelname en uitslagen Buitenpost 5 augustus 2015

Egberdina’s Arwyn duidelijke winnaar in Buitenpost

Ook op CH Buitenpost was Egberdina’s Arwyn onverslaanbaar in handen van Susan Bouwman. “Hij was de duidelijke winnaar voor ons”, aldus een jurylid. Het royale beeld en de ruime en krachtige bewegingen vormen daarbij de belangrijkste pluspunten. Iets minder knieactie, maar desalniettemin ook noemenswaardig was Fildou S.B. (v. Tjalf) in handen van Sybren Minkema die keurig tweede werd nog voor Ytsjen (v. Ulke) van Hendrik Eppinga die op haar beurt in de gehele presentatie iets afzwakte. De gedrevenheid van rijder Jelle van der Kooi met zijn Vincent (v. Jasper) was prachtig en maakte hen uiteindelijk nog net een even fraaier dan Haiko (v. Maurus) met Henk Hammers, die uiteindelijk als vijfde eindigde.

LK Susan Bouwman met Egberdinas Arwyn (Buitenpost)_20150805_DSC_7593

De ruim en krachtig dravende Arwyn met Susan Bouman, foto Johanna Faber ©

De rubriek om de Provinsje Fryslân Priis is niet verreden op het CH Drogeham. Door de noodzakelijke verplaatsing van de wedstrijd naar 13 september, moest het programma van die dag worden gewijzigd. Met als gevolg dat de rubriek is geannuleerd. Met als voordeel dat alle combinaties dezelfde uitgangspositie hebben om in Workum deel te nemen aan de laatste competitie wedstrijd. In Workum zal dan ook de beslissing vallen en de overall winnaar van de competitie bekend worden gemaakt. Wie wint er dit jaar de felbegeerde Provinsje Fryslân Priis? Beleef het zelf mee op het CH in Workum op 23 september 2015.

PFP Deelname en uitslagen Workum 23 september 2015

Egberdina’s Arwyn de sterkste in Workum en wint daarmee de Provinsje Fryslân Priis voor de tweede keer

Nadat Susan Bouwman met Egberdina’s Arwyn al alle eerder verreden competitiewedstrijden had gewonnen, lag het geheel in de lijn der verwachting dat ze ook in Workum, tijdens de finale van de Provinsje Fryslân Priis hoge ogen zou gooien. In de stijl van een echte winnaar pakte ze ook de winst in Workum en was het derhalve zonder meer duidelijk dat deze combinatie voor de tweede keer op rij winnaar werd van deze fraaie competitie. De strijd om plaats twee en drie leek bijna spannender hoewel ook daar volgens verwachting Haiko (v. Maurus) het meest voor in aanmerking kwam. Haiko, gereden door Henk Hammers kende een redelijk constant verloop van de competitie maar de merrie Ytsjen gereden door Hendrik Eppinga deed ook bijzonder goed mee. De slechtere klassering in Dokkum heeft hen de das om gedaan en zo was het voor Eppinga moeilijk om zijn score voldoende op te krikken. Toch lukte dit aardig, want ook in de finalewedstrijd kwam hij met Ytsjen achter Arwyn in rangschikking. Het was echter niet genoeg om Henk Hammers met Haiko voor te blijven en derhalve werden ze derde in het eindklassement.

Eindstand Provinsje Fryslan Priis 2015

logo_provinciefryslan