GCF sterk met goede partners en sponsors

De Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân is een samenwerkingsverband van zes toonaangevende paardenconcoursen in de Provincie Fryslân: Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum.

De leden van de GCF willen het Friese paard in al haar uitingen bevorderen door het organiseren van aantrekkelijke ‘buiten’ paardenconcoursen op nationaal niveau. Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

GCF sterk met goede partners en sponsors

De Stichting Gezamenlijke Concoursen Fryslân is een samenwerkingsverband van zes toonaangevende paardenconcoursen in de Provincie Fryslân: Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum.

De leden van de GCF willen het Friese paard in al haar uitingen bevorderen door het organiseren van aantrekkelijke ‘buiten’ paardenconcoursen op nationaal niveau. Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

Provincie Fryslân-priis

In de limietklasse nationaal, dus Friese tuigpaarden gespannen voor de authetieke sjees wordt sinds 2008 de ‘Provincie Fryslân Prijs’ verreden. Bekijk op deze pagina het verloop van seizoen 2018.

Bekijk hier de eindstand van de Provincie Fryslân Prijs 2019: 2019 Eindstand PFP competitie>>


Dokkum 22 juni 2019

Hunk pakt de eerste competitiepunten
Tijdens de eerste selectiewedstrijd van de Provinsje Fryslân Priis 2019 zagen we enkele bekende paarden terug maar veelal toch wel nieuwe gezichten. Een aantal waren ook in 2018 al deelnemer en zullen dit jaar opnieuw een poging wagen deze prachtige ereprijs in de wacht te slepen. Eentje daarvan is Hunk (v. Tjalf 443) van Demi van Nispen uit Aalsmeer en gereden door Henk Hammers. Hunk liep een goede wedstrijd waarin opviel dat hij een voornaam front voerde en sterk in de voorhand bleek.

Hunk (v. Tjalf 443) met rijder Henk Hammers. (Foto: Johanna Faber)

Bekijk hier de uitslag van de PFP 2019 Dokkum>>


 

Garijp 20 juli 2019

Nane 492 overtuigt sterk
Daar waar Hunk (v. Tjalf 443) in Dokkum nog bovenaan stond in de eerste wedstrijd van de Provincie Fryslân Prijs, was het in Garijp de KFPS stamboekhengst Nane 492 (v. Wimer 461) met Sybren Minkema aan de leidsels die bijzonder goed presteerde. Nane 492 maakt zich heel mooi voor de Friese sjees en beweegt heel fraai. Hij maakt zich groot, toont een verheven front en kan zijn voorbeen mooi ruim uitleggen. De hengst pakte in Garijp de hoogste competitiepunten.


Nane 492 (v. Wimer 461) wint in handen van Sybren Minkema de wedstrijd in Garijp. (Foto: Johanna Faber)

Bekijk hier de volledig uitslag van de tweede selectiewedstrijd in Garijp: 2019 Garijp>>


Rijs 03 augustus 2019

Stuivertje wisselen
Beide cracks Hunk en Nane 492 leggen elkaar het vuur nauw aan de schenen in de strijd om de hoogste eer in de Provincie Fryslân Prijs. Hunk deed in Rijs goede zaken en had daarbij wel een beetje geluk. In de finalerondjes was hij niet helemaal in balans en had een paar galopsprongetjes tijdens zijn presentatie. De jury heeft het hem vergeven want zette hem toch op de kopplaats, daar voor Nane 492 ook bijzonder sterk zijn wedstrijd liep.


Hunk (v. Tjalf 443) winnaar van de limietklasse op CH Rijs. (Foto: Johanna Faber)

Bekijk hier de volledige uitslag van de limietklasse op CH Rijs: 2019 Rijs>>


Buitenpost 07 augustus 2019

Nu Nane 492 weer
Op het mooie concours van CH Buitenpost was het deze keer weer Nane 492 die de hoogste positie pakte in de limietklasse. Hij werd, zoals altijd gereden door Sybren Minkema. Hunk (v. Tjalf 443) die in handen van Henk Hammers ook eens won, was nu niet aanwezig. De wedstrijd in Buitenpost kende in GPD Teade (v. Tsjitse 387) gereden door Augustinus Hoekstra een mooie tweede prijswinnaar.


Nane 492 (v. Wimer 461) pakte in Buitenpost weer winst. Foto: Johanna Faber

Bekijk hier de volledige uitslag van de limietklasse in Buitenpost: 2019 Buitenpost>>


Drogeham 07 september 2019

Aan elkaar gewaagd
De kopposities in de limietklassen van de GCF concoursen werden dit jaar afwisselend gewonnen door Hunk (v. Tjalf 443) van Demi van Nispen en gereden door Henk Hammers of door Nane 492 (v. Wimer 461) van Germ Aise Bouma met Sybren Minkema aan de leidsels. In Drogeham waren ze beide weer aanwezig en maakten de heren het de jury niet gemakkelijk. Hunk heeft een subliem voorbeengebruik en Nane 492 is in totaliteit wat constanter met een sterker achterbeengebruik. De meeste stemmen van de jury ging in Drogeham naar Hunk die daarmee alweer een zege op naam schreef. Nane 492 werd tweede.


Hunk (v. Tjalf 443) met Henk Hammers. Winnaar van de limietklasse op CH Drogeham. Foto: Johanna Faber

Bekijk hier de volledige uitslag van de limietklasse in Drogeham: 2019 Drogeham>>


Workum 25 september 2019

Geen grote verrassingen meer
Daar waar Nane 492 met Sybren Minkema en Hunk met Henk Hammers elkaar de gehele competitie afwisselden in de koppositie was het in de finale in Workum niet zo spannend meer. Hunk met Hammers had net een wedstrijd teveel gemist om zich te kunnen plaatsen voor de einduitslag en derhalve stond Sybren Minkema nu fier aan kop met de KFPS goedgekeurde stamboekhengst Nane 492. In de finale in Workum liet de combinatie opnieuw zien van uitstekende klasse te zijn en liep Nane 492 een hele sterke wedstrijd met de dagzege tot gevolg. Deze zege leverde hen uiteraard ook automatisch de koppositie in het eindklassement op. Spannender was het om de overige plaatsen en bleek Melle van Lits met Albert Minkema uiteindelijk als tweede te eindigen. Het Swarte Paert Sierd P.J. met Udo de Haan en GPD Teade met Augustinus Hoekstra bleken evenveel punten te hebben gescoord maar pakte de eindklassering voor Udo de Haan beter uit omdat hij álle competitiewedstrijden heeft gereden en GPD Teade er eentje heeft moeten missen.

Nane 492 (v. Wimer 461) met Sybren Minkema voorop in de ereronde van CH Workum. Foto: Johanna Faber

Bekijk hier de volledige uitslag van de limietklasse in Workum: 2019 Workum>>